Om os

Siden 1948 har Polsterafdelingen hos Bent Hansen løst opgaver inden for møbelpolstring i Aalborg og omegn. Her er historien om en familievirksomhed, hvor passionen for polsterfaget har levet videre gennem tre generationer.

Saugsbrev fra 1948

Svend slår sig ned

Året var 1948 og optimismen var så småt begyndt at vende tilbage efter en årrække med lavkonjunktur og krig. Sadelmager Svend Hansen, der i 1930’erne rejste rundt i Europa som farende svend, besluttede, at tiden nu var inde til at etablere sig som møbelpolstrer på Vesterbro i Aalborg.

Arkitekternes indtog

I 1960’erne flyttede Svend polsterværkstedet til Bispensgade i Aalborg, alt imens møbelarkitekter som Hans J. Wegner og Arne Jacobsen gjorde deres indtog i danskernes private hjem.

En guldalder i dansk design var begyndt, men der var stadig gang i ompolstringerne af sofaer og lænestole, der havde været i familiernes eje i generationer. Ikke alle var parat til at lade arkitekterne diktere ’den gode smag’.

Med erhverv for øje

I 1966 gik Svend Hansens søn, Bent, ind i polsterfaget, og polsterværkstedet skiftede adresse til Slotsgade i Aalborg. Sammen besluttede far og søn at udvide forretningsområdet og begyndte at specialfremstille interiør til restauranter, hoteller og skibe.

Møbelindustrien havde gjort møbler billigere og flere og flere valgte at købe nye i stedet for at reparere de gamle.

Oprustning til fremtiden

I 1983 trådte tredje generation, Henrik Hvid Hansen, ind i firmaet. Som udlært møbelpolstrer som sin far og farfar begyndte han i 1990’erne at udvikle sin egen møbelkollektion og et omfattende hyndeprogram til markedets mest populære designerstole. Sideløbende gearede han polsterafdelingen til at påtage sig stadigt større opgaver.

Et håndværk lever videre

Polsterafdelingen hos Bent Hansen har i dag til huse på Kaolinvej i Aalborg Ø. De moderne faciliteter gør det muligt at løse alt fra omfattende specialopgaver til ompolstring af møbler til private.

Om der er tale om en designklassiker eller et arvestykke med stor affektionsværdi, polstrer vi altid med stor respekt for det gamle håndværk. Det gjorde Svend. Det gjorde Bent. Og det bliver vi ved med.